CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

onsdag, mars 11, 2009

Hur mår min bebis egentligen?

Igår var jag på ett vanligt rutinbesök hos min barnmorska. Jag skulle vägas, mäta magen, ta blodtryck och lyssna på bebisens hjärtljud.
Allt var jättebra...
Tills vi lyssnade på hjärtljuden..
Det slår jämnt och hårt, men så plötsligt hoppar det över ett slag, innan det fortsatte slå som vanligt. Så där höll det på..
Hon gick och hämtade en annan apparat, för att se om den första kanske krånglade, men det var samma sak igen. Hjärtat hoppar över slag...
Hon ringde till specialistmödravården, och vi får en tid samma dag för att ta en ctg-kurva och göra ett ultraljud.

Väl på spec-mvc får jag sitta med ctg:n runt magen i 30 minuter, och den läser av och registrerar varje litet slag som bebisens hjärta tar. Och det fortsätter att hoppa över slag lite då och då.
Gör ett ultraljud och då ser vi t o m hur hjärtat hoppar över slag!
En läkare är också med och lyssnar och tittar.
Hon säger att det inte är ovanligt att hjärtat gör så ibland. Beror helt enkelt på att det är ett sk "omoget" hjärta, och att det växer bort under graviditetens gång.
Men hon tar ändå en kontakt med Cardiologen i Göteborg, och de säger samma sak.

Vi får en ny tid om två veckor, då vi återigen ska göra en ctg-kurva och ultraljud, och då med förhoppningen om att hjärtat slår som vanligt igen.
Gör det inte det så tas en ny kontakt med cardiologen, och så får de bedömma om vi behöver åka ner till Göteborg för mer kontroller.
Hoppas verkligen vi slipper det, och att det helt enkelt är så att hjärtat är omoget!!
Men det känns ju ändå skönt att veta att specialister har koll på bebisen!

Och vem vet, hade det varit idag som jag skulle till mvc och lyssna på hjärtljuden så kanske allt varit som vanligt! Kanske var rena slumpen att det hoppade igår.
Jag hoppas det i alla fall...

Men jag fick tillsägelse att känna efter varje dag att sparkarna från bebisen kändes som vanligt. Och det har det gjort än så länge..

2 har lämnat spår..:

Anonym sa...

Va läskigt.. Hoppas att allt går bra!!

kramar

Tina Högman sa...

Det är nog ingen fara, som jag skrev i sms'et, bebisar är starka!